.
Olek: Dane są funkcje y=0,25x+1, y=−0,25x+1, y=0,25x−3 dla x należącego do zbioru R
a)wybierz spośród mb danych funkcje te których wykresy da prostymi równoległymi i sporządź ich
wykresy w jednym układzie współrzędnych,
b)oblicz współrzędne punktów przecięcia wykresów funkcji z osią X oraz osią Y.
14 cze 17:41
wredulus_pospolitus:
"mb"

cholera ... napisz to poprawnie ... to nie być po polskiemu
14 cze 17:43
Olek: Ale tak mam napisane..
14 cze 17:46
Karolina: To przeczytaj bez mb i też dopsze .
14 cze 18:13
I'm back:
Masz napisane słowo w słowo "funkcje te których wykresy da prostymi równoległymi"?
O ile nie jest obrockajowcem to wybacz ale nie przyjmuje takiej treści
14 cze 18:48
Grzes: y=0,25x+1 i y=−0,25x+1 są równoległymi
14 cze 21:46
GEO I TRYG: Wykresy są równolegle dla funkcji nr 1 i nr 3
Reszta to podstawa
14 cze 23:04
Olek: A wykres tych funkcji
15 cze 07:01
janek191:
15 cze 07:51
Olek: A w podpunkcie b to
15 cze 12:28
janek191:
Np.
y = 0,25 x + 1
Punkt przecięcia z osią X
0,25 x + 1 = 0
0,25 x = − 1 / *4
x = − 4
A = ( − 4, 0)
Punkt przecięcia z osią Y
Dla x = 0 jest y = 0,25*0 + 1 = 0 + 1 = 1
B = ( 0, 1)
15 cze 14:08