Metalową kule o promieniu R przetopiono na stożek
Uczeń: Metalową kule o promieniu R przetopiono na stożek,którego pole powierzchni bocznej jest 3 razy
większe od jego pola podstawy.Wyznacz promień i wysokość stożka.Bardzo proszę o pomoc.Z góry
dziękuję
3 mar 20:55
Uczeń: Metalową kule o promieniu R przetopiono na stożek,którego pole powierzchni bocznej jest 3 razy
większe od jego pola podstawy.Wyznacz promień i wysokość stożka.Bardzo proszę o pomoc.Z góry
dziękuję
3 mar 21:12
Uczeń: pomorze ktoś
3 mar 21:18
pati: niestety, mazowsze
15 kwi 19:36
Jack: Wskazówka: Vkuli=43πR3
W stożku: Vs=13*Pp*H, Pb=πRl, Pp=π*R2
Vkuli=Vstożka
Pb=3*Pp
15 kwi 19:43