matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Całka podwójna - pole powierzchni
Matsson:
Korzystając z całki podwójnej oblicz pole tej części sfery x
2
+y
2
+z
2
=4, która leży wewnątrz walca x
2
+y
2
=2x. Czy mógłby mi ktoś pokazać jak wykonać tego typu zadanie
10 cze 20:36
daras:
https://www.youtube.com/watch?v=1uW7m0R3w3I
10 cze 23:06