matematykaszkolna.pl
przeksztalcenia Filip:
 s+2 
Jak przeksztalcic takie wyrazenie

aby w wyniku
 3s2+2s 
 s+α 
otrzymać taki człon

(s+α)22 
9 cze 19:59
Filip: α, ω ∊ R
9 cze 19:59
Saizou : hm...bez przemnożenia przez stałą się nie da
9 cze 20:09
Filip: wlasnie o to mi chodzi, a przez jaka stala?
9 cze 20:14
jc:
s+2 s+2 1 1 

=

=

3s2+2 (3s+2)s s 3s+2 
9 cze 21:54
Filip: a no dobra i teraz robie tak:
1 1 1 1 1 

=

(

) no i fajrancik emotka
s 3s+2 s 3 
 2 
s+

3 

9 cze 23:30
chichi: @Filip kiedy sesja i jak przygotowania? Ja ostatni egzamin 7 lipca, więc późno zacznę 'wakacje'
9 cze 23:37
Mariusz : Filip gdybyś chciał liczyć po swojemu to właśnie ω∊C a nie ω∊C i wystarczyłoby zapisanie trójmianu w postaci kanonicznej Jeżeli twoje przekształcenie jest liniowe (addytywne i jednorodne) to pomysł z rozkładem na sumę ułamków prostych powinien zadziałać
9 cze 23:44
Filip: a szkoda gadac, aktualnie jestem podczas egzaminow zerowych i chce zdac wszystko w pierwszym terminie, mam problem tylko z jednym przedmiotem aktualnie, ale mam 3 podejscia do egzaminu, jutro egzamin zerowym, w po niedzialek egzamin zerowy i we srode egzamin zerowy, ak wszystko zdam mam fajrant
10 cze 10:52
chichi: Dasz radę, a info jakieś od uczelni masz jak z powrotem od października? Bo u mnie powiedzieli, że 'może' hybryda, to ja chyba rzucam te studia, w domu to ja się sam mogę uczyć XDD
10 cze 18:44
Filip: niby mowil nam ze stacjonarnie, ale to tez tak na 90%, jak wiadomo nikomu nie mozna ufac w dzisiejszych czasach, ja tam mowie ze sie okaze ze 2 tygodnie pochodzimy i na zdalne przejdziemy Ale moze przez program szczepien w koncu nie bedzie lockdownu twardego na jesien (co prawda ja sie nie szczepie)
11 cze 10:18
daras: @Filip i dlatego bedzie lockdown i IV fala, a twoje pokolenie będzie niedorobione
11 cze 10:44
daras: btw. co to za 3x terminy zerowe? przecież już normalna sesja trwa!
11 cze 10:53
Maciess: co uczelnia to inne terminy, u mnie jeszcze ponad tydzień do oficjalnego rozpoczęcia
11 cze 11:13
Filip: u mnie sesja zaczyna sie 16, wtedy kiedy ja robote, wiec chce wszystko zdac za pomoca egzaminow zerowych, dlatego mam taki zapiernicz aktualnie
11 cze 16:13
Filip: dlatego w poniedzialem mam egzamin zerowy z jezykow i metod programowania, we srode z metod probabilistycznych i statystyki
11 cze 16:13