przeksztalcenia
Filip:
| | s+2 | |
Jak przeksztalcic takie wyrazenie |
| aby w wyniku |
| | 3s2+2s | |
| | s+α | |
otrzymać taki człon |
| |
| | (s+α)2+ω2 | |
9 cze 19:59
Filip:
α, ω ∊ R
9 cze 19:59
Saizou :
hm...bez przemnożenia przez stałą się nie da
9 cze 20:09
Filip: wlasnie o to mi chodzi, a przez jaka stala?
9 cze 20:14
jc:
| s+2 | | s+2 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| − |
| |
| 3s2+2 | | (3s+2)s | | s | | 3s+2 | |
9 cze 21:54
Filip: a no dobra i teraz robie tak:
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| − |
| = |
| − |
| ( |
| ) no i fajrancik  |
| s | | 3s+2 | | s | | 3 | | | |
9 cze 23:30
chichi:
@
Filip kiedy sesja i jak przygotowania? Ja ostatni egzamin 7 lipca, więc późno zacznę
'wakacje'
9 cze 23:37
Mariusz :
Filip gdybyś chciał liczyć po swojemu to właśnie ω∊C
a nie ω∊C i wystarczyłoby zapisanie trójmianu w postaci kanonicznej
Jeżeli twoje przekształcenie jest liniowe (addytywne i jednorodne)
to pomysł z rozkładem na sumę ułamków prostych powinien zadziałać
9 cze 23:44
Filip: a szkoda gadac, aktualnie jestem podczas egzaminow zerowych i chce zdac wszystko w pierwszym
terminie, mam problem tylko z jednym przedmiotem aktualnie, ale mam 3 podejscia do egzaminu,
jutro egzamin zerowym, w po niedzialek egzamin zerowy i we srode egzamin zerowy, ak wszystko
zdam mam fajrant
10 cze 10:52
chichi:
Dasz radę, a info jakieś od uczelni masz jak z powrotem od października? Bo u mnie powiedzieli,
że 'może' hybryda, to ja chyba rzucam te studia, w domu to ja się sam mogę uczyć XDD
10 cze 18:44
Filip: niby mowil nam ze stacjonarnie, ale to tez tak na 90%, jak wiadomo nikomu nie mozna ufac w
dzisiejszych czasach, ja tam mowie ze sie okaze ze 2 tygodnie pochodzimy i na zdalne
przejdziemy

Ale moze przez program szczepien w koncu nie bedzie lockdownu twardego na
jesien (co prawda ja sie nie szczepie)
11 cze 10:18
daras: @
Filip i dlatego bedzie lockdown i IV fala, a twoje pokolenie będzie niedorobione
11 cze 10:44
daras: btw. co to za 3x terminy zerowe? przecież już normalna sesja trwa!
11 cze 10:53
Maciess: co uczelnia to inne terminy, u mnie jeszcze ponad tydzień do oficjalnego rozpoczęcia
11 cze 11:13
Filip: u mnie sesja zaczyna sie 16, wtedy kiedy ja robote, wiec chce wszystko zdac za pomoca egzaminow
zerowych, dlatego mam taki zapiernicz aktualnie
11 cze 16:13
Filip: dlatego w poniedzialem mam egzamin zerowy z jezykow i metod programowania, we srode z metod
probabilistycznych i statystyki
11 cze 16:13