kwadrat
mock: Trójkąt równoboczny o boku a jest wpisany w kwadrat o boku 1 tak że jego wierzchołki znajdują
sie na bokach kwadratu. Jakie są możliwe wartości a?
6 cze 14:40
wredulus_pospolitus:
Masz tylko podać zakres w jakim może być 'a'
6 cze 15:20
wredulus_pospolitus:
a = 1 <−−− minimum
[N[a =
√2(
√3−1)] <−−− maksimum
6 cze 15:26
wredulus_pospolitus:
a = √2(√3 − 1)
6 cze 15:26
mock: Tak zakres, a czemu takie a?
6 cze 15:54
mock: To niebieskie
6 cze 15:58
wredulus_pospolitus:
Zakres można wyjaśnić na parę sposobów, ale najpierw pytanie:
miałeś pochodne?
Czy rozumiesz dlaczego minimalnym a jest a=1
6 cze 16:07