matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Całka nieoznaczona
Mariusz:
Obliczyć całkę ∫2
x
/(4
x
− 1)dx
5 cze 17:40
kerajs:
1
dt
...= [t=2
x
] =
∫
=...
ln 2
t
2
−1
5 cze 18:57
Filip:
Bardzo dobrze
5 cze 20:57