matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
a
xxzz:
Niechf(x) = 2x2+ 3x+ 1ig(x) =x3+ 3x. Oblicz2f2(x)−3g(x). pomoze ktoś
5 cze 13:07
kerajs:
=2(x
3
+3x)−3(2x
2
+ 3x+ 1)
5 cze 13:31
kerajs:
ZONK. Ma być: =−3(x
3
+3x)+2(2x
2
+ 3x+ 1)
5 cze 13:33