Zbadaj różniczkowalność
ANia: Zbadaj różniczkowalność funkcji
Poproszę o pomoc. Liczyłam ale mi nie wyszło
zbadaj różniczkowalność funkcji f(x,y)=√x4+y4+z4 w punkcie (0,0,0,)
Nie wiem co robię nie tak, licząc z definicji pochodne cząstkowe w tym punkcie po x wychodzi mi
1 lub −1
W odpowiedziach jest napisane, że jest różniczkowalna
4 cze 18:33
daras: A MI WYCHODZI 00
4 cze 20:20
ANia: Wychodzi 0/0 jeśli liczymy pochodną cząstkową normalnie− a nie może tak byc. Jeśli liczymy z
definicji to wychodzi 1 lub −1
4 cze 20:42
ICSP: | | f(t,0,0) − f(0,0,0) | |
fx(0,0,0) = limt→0 |
| = limt→0 t = 0 |
| | t | |
4 cze 21:08
daras: skoro jesteś taaaka mądra Aniu, to dobranoc
4 cze 21:30
ANia: Dobranoc przeeeeeeemądrzały daras
4 cze 23:30
ANia: jak nie masz nic ciekawego do napisania to po co piszesz?
4 cze 23:32