Ciągłość, różniczkowalność
janusze1234: 1. Czy dowolna funkcja montoniczna jest ciągła ?
2. Jeżeli funkcja f:R−>R jest różniczkowalna, to |f| jest też różniczkowalna ?
3. Istnieje x należący do liczb rzeczywistych takie ze jest większy bądz równy dowolnej liczbie
naturalnej ?
3 cze 14:09
6latek: To ilu tam was tych januszy jest ?
3 cze 14:22
ICSP:
1) Nie, f(x) = x − 1 dla x ≤ 0 i f(x) = x + 1 dla x > 0
2) Nie, f(x) = x
3) Nie, zasada Archimedesa.
3 cze 15:56
daras: januszy jest 1234 albo 1+2+3+4= 10 = 1+0 = 1
3 cze 17:04
6latek: No w sumie masz racje .Jest jeden główny janusz
4 cze 10:56
Filip: Ty
4 cze 14:32
6latek: Moze nie slyszales Filipie ze okreslenie janusz to ludzie biznesu(wiesz o jakich
ludzi chodzi)
Zastanow sie teraz przez chwile .Kto trzepie calym biznesem w Polsce ? Niedawno pisales
Vatouszek
tak nawiasem mowiac to obrazliwe okreslenie dla Polaka janusz
tak samo jak okreslanie Polek Halinka, Grażynka
4 cze 15:42
Filip: Vateusz to moj znajowy
4 cze 17:06