(z−i*√2)2*z2 | (z−i*√2)*z | ||
= ( | )2 = | ||
(z2+2)2 | z2+2 |
z2−z*i*√2 | ||
= ( | )2 = ... | |
z2+2 |
z2−z*i*√2 | |
z2+2 |
z2−z*i*√2 | 0 | |||
limz→i*√2 | wychodzi | |||
z2+2 | 0 |
(z2−z*i*√2)' | ||
= limz→i*√2 | ||
(z2+2)' |
2z−i*√2 | ||
= limz→i*√2 | ||
2z |
2i*√2−i*√2 | 1 | |||
= limz→i*√2 | = | |||
2i*√2 | 2 |
z2−z*i*√2 | 1 | |||
Jeśli limz→i*√2 | = | , to | ||
z2+2 | 2 |
z2−z*i*√2 | 1 | 1 | ||||
limz→i*√2 ( | )2 = ( | )2 = | ||||
z2+2 | 2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |