matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Pochodna funkcji
Valerii:
Jakie wzory należy zastosować żeby doprowadzić taki zapis d2X/dt2 do takiego dx/dt?
3 cze 12:18
daras:
d
x
d
dx
=
(
)
dt
2
dt
dt
czy po prostu policzyć 2x pochodną
3 cze 14:57
daras:
d
2
x
dv
=
= a
dt
2
dt
3 cze 14:59