√x+5 | ||
Oblicz całkę oznaczoną ∫04 | dx | |
√x+5+√9−x |
√x+5 | ||
∫04 | dx | |
√x+5+√9−x |
√7+t | ||
∫−22 | dt | |
√7+t+√7−t |
√7+t | ||
∫−22 | = | |
√7+t+√7−t |
1 | √7+t−√7−t | ||
∫−22 | dt+ | ||
2 | √7+t+√7−t |
1 | √7+t+√7−t | ||
∫−22 | dt | ||
2 | √7+t+√7−t |
√7+t | 1 | √7+t−√7−t | ||||
∫−22 | = | ∫ | dt | |||
√7+t+√7−t | 2 | √7+t+√7−t |
1 | ||
+ | ∫−22dt | |
2 |
1 | 1 | 4 | |||
∫−22dt= | (2−(−2))= | ||||
2 | 2 | 2 |
1 | |
∫−22dt=2 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |