matematykaszkolna.pl
Studia kbs: Jakie polecacie książki do matematyki z zekresu studiów, aby dało się z nich uczyć samemu bez wykładowców. Zależy mi na jasnym wytłumaczeniu zagadnienia i zadaniach od najłatwiejszego do najtrudniejszego poziomu trudności, najlepiej z odpowiedziami i przedstawionym krok po kroku postępowaniu.
2 cze 22:26
daras: nie ma takich
3 cze 07:42
Filip: no dokladnie
3 cze 10:34
ABC: jeżeli chodzi o studia techniczne 2−tomowa matematyka Włodzimierza Wrony jeżeli chodzi o studia matematyczne to zależy od działu matematyki
3 cze 10:50
getin: Ja polecam skrypty S.Tarnowski, S.Wajler Matematyka w zadaniach. Jest kilka części
3 cze 13:23
6latek: Zobaczymy czy kbs sie w ogole odezwie .Znam takie posty . Nie mamic kolegi/kolezanki tym ze sam sie nauczy bez wykladowcy,cwiczen Przepraszam ale skoro zadaje takie pytanie to geniuszem nie jest a zeby uczyc sie samemu matematyki takim pewnie trzeba byc Witam ABC. I na na dzien dobry nie ma we Romanowski Wrona opisanej postaci wykladniczej liczby zespolonej Nie ma opisanej metody Gaussa (jak teraz robia) tylko jego metoda bezwycznacznikowa Gaussa.Kiedys wstawiłem zadanie z innej ksiazki (uklad rownan) do rozwiazania ta metodą to nie otrzymalem odpowiedzi w ogole daras ma racje i ta odpowiedz wystarczyła .
3 cze 14:16
kbs: 6latek robię gap year po liceum, aby zarobić, a w wolnym czasie chciałem porobić materiał ze studiów (raczej nie planuję studiować matematyki, tylko coś w stylu energetyka lub robotyka) , żeby mieć już jakieś podstawy. A co do nauki, to wolę uczyć się samemu niż na lekcji (oczywiście zdaje sobie sprawę, że analiza matematyczna, liczby zespolone, macierze itd są o wiele trudniejsze), więc z materiałem ze studiów też chciałem spróbować.
4 cze 22:56
kbs: Co do książki znalazłem taką :Matematyka od zera dla inżyniera Dexter J. Booth, K.A. Stroud, jeżeli ktoś mógłby się na jej temat wypowiedzieć byłbym wdzięczny
4 cze 23:01
4 cze 23:30
4 cze 23:34
Mila: Skoczylas Jurlewicz Algebra liniowa 1 http://wzim.interblock.pl/Matematyka/Przydatne do I kolosa/mATEMATYKA/Algebra.Liniowa.1.Przyklady.i.Zadania−Jurlewicz.Skoczylas.pd
4 cze 23:37
kbs: Miła, dziękuję Ci bardzo!
4 cze 23:54
kbs: Mila *
4 cze 23:54
janek191: Dobre są Podręczniki akademickie ( Matematyka) serii eit dla ( Elektronika, informatyka, telekomunikacja) Matematyka, cz.I Dacewicz, Żakowski Matematyka, cz. II Żakowski, Kołodziej Matematyka, cz. III Trajdos Matematyka, cz. IV Żakowski, Leksiński oraz Matematyka. Leksiński, Nabiałek, Żakowski
5 cze 09:58