geometria analityczna
anonim123: Dane są punkty A=(1,1), B=(3,5) C=(−1,3) Sprawdź czy A,B,C mogą być wierzchołkami
równoległoboku?
30 maj 21:41
ABC: i problem polega na ?
30 maj 21:50
ICSP:

Mogą.
30 maj 21:52
ite: i to nie jednego..
30 maj 21:58
anonim123: nie wiem jak to zrobić inaczej niż narysować?
30 maj 23:14
Mila:

1) AB i AC dwa kolejne boki równoległoboku, BC przekątna , to punkt D jak wyżej na rysunku
ICSP.
lub
2)
AB − przekątna równoległoboku BD||AC, i |BD|=|AC|
D=(5,3)
lub
3) AC− przekątna
Narysujesz sama?
30 maj 23:35
anonim123: Jak obliczyć współrzędne punktu D?
rozumiem tylko drugi sposób można to prościej napisać?
30 maj 23:57
anonim123: już obliczyłam współrzędne punktu D ale rozumiem tylko drugi sposób Mili ktoś może wyjaśnić
pozostałe?
31 maj 00:01
anonim123: i nie wiem po co jest to 2)
AB − przekątna równoległoboku w 23:35 rozwiązaniu Mili
31 maj 00:03
anonim123: ?
31 maj 10:13
31 maj 10:36
Mila:
ite pięknie narysowała
31 maj 18:37