przekształcenia liniowe
Zaden: Dzień dobry. nie rozumiem dlaczego c w równaniu gdzie e to eulera
ln|y|=x2−x+c
y=ex2−x+c
y=ex2−x*ec
y=cex2−x tu nie rozumiem dlaczego to c znalazło się przed e
proszę o wyjaśnienie
30 maj 10:45
ICSP: to nie jest to samo C.
y = C1ex2 − x gdzie C1 = eC
30 maj 10:55
Zaden: mógłbyś rozwiązać to równanie jeszcze raz? i mi opisać bo też nie wiem o co chodzi z tym C1
i czemu C1 jest pomnożone przez e
x2−x
ln|y|+C
1=x
2−x+C
2
30 maj 11:10
ICSP: Sam napisałeś:
"y = ex2 − x*eC"
Ponieważ C jest stałą to, eC również jest stała, więc możemy ją oznaczyć jako C1.
Reszta to przemienność mnożenia.
30 maj 13:14