PRAWDOPODOBIEŃSTWO
CWT: na stole leżało14 banknotów; 2 banknoty o nominale 100zł ,2 banknoty o nominale 50 zl i 10
banknotow o nominale 20 zł.
Wiatr zdmuchnąl na podłogę 5 banknoów .oblicz prawdopodobieństwo tego ze na podlodze leży
dokladnie130 zł.
3 mar 20:23
Eta:
zd.A − ma być 130 zł
więc jest tylko jedna taka możliwość 130 zł = 1*50zł + 4*20 zł
zatem banknot 50 zł wybieramy z 2 banknotów 50 złotowych
a 4 banknoty po 20 zł wybieramy z 10 banknotów 20 zotowych
| | |AI | |
P(A) = |
| =.......... oblicz |
| | IΩ| | |
3 mar 20:32
CWT: ETA WYTŁUMACZ MI JAK SIĘ OBLICZA Ω BO NIC NIE KUMAM
3 mar 20:50
ETA ZERKNIJ JAK MOZESZ:
3 mar 20:57