Dzień dobry ważne pytanie mam do państwa
Zaden: Dzień dobry ważne pytanie mam do państwa
w wolframie liczyłem takie działanie i nie wiem jaki jest poprawny wynik
ponieważ chce zweryfikować jego poprawność
w treści zadania w instrukcji podanej przed doktora do zrobienia jest takie działanie
zmnienna x=1,y=2,z=3
x(arctg(z)) + e(−(x+3)) gdzie e to liczba eulera
liczyłem w wolframie
czy 1*(arctg(3))+e(−(5))≈1.25 ←podałem za z liczbe
czy 1*(arctg(3o))+e(−(5))≈0,06 ←podałem za z stopnie
zmienna z nie jest określona w stopniach
troche wydaje mi się bez sensu bo logicznie arctgz=3 albo arctg3o=z powinno być
29 maj 09:37
Zaden: zastanawiam się też czy może chodzi o radiany , bo mam to zrobić w matlabie
29 maj 10:23
Zaden: aha o radiany chodzi dobra już wiem
29 maj 10:58