matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wiedząc, że P(A | B) = 1/5 , oblicz P(B-A)/P(B)
abac:
1
P(B−A)
Wiedząc, że P(A | B) =
, oblicz
5
P(B)
28 maj 16:48
getin:
1
P(A∩B)
1
1
P(A|B) =
→
=
→ P(A∩B) =
P(B)
5
P(B)
5
5
1
4
P(B−A) = P(B) − P(A∩B) = P(B) −
P(B) =
P(B)
5
5
P(B−A)
4
P(B)
5
4
=
=
P(B)
P(B)
5
28 maj 16:55
patrys:
dziękuje bardzo
28 maj 16:59