Ile jest liczb czternastocyfrowych, jesli iloczyn cyfr jest rowny 8?
Needy: Ile jest liczb czternastocyfrowych, jesli iloczyn cyfr jest rowny 8?
28 maj 16:24
Filip:
rozwarz TRZY przypadki:
1) JEDNA cyfra 8, reszta 1
2) JEDNA 2, JEDNA 4, reszta 1
3) TRZY 2, reszta 1
28 maj 16:31
Needy: 8= 8*1
8 = 4*2
8= 2*2*2
Rozwazylem juz to o czym wspomniales.
Potrzebuje pomocy z reszta.
28 maj 16:33
Filip:
to TERAZ, liczac:
1) 14 liczb
2) 14 * 13 liczb
3) C314 liczb
jak dla MNIE to bedzie tak
28 maj 16:34
Mila:
Rozważ− Filipie.
28 maj 17:38
Filip:
a PO CO mam ROZWARZAC, to juz ZADANIE autora
28 maj 22:05
kat666:
OT, niezajaŻka: rozwarzać = rozgotowywać.
29 maj 06:43
Filip: tak, oczywiscie MOJ blad, NIE zauwazylem
29 maj 10:00