wyrazenie
PRSZ: Wykaż że (a + b + 1) (a + b − 1) (a − b + 1) (− a + b + 1), gdzie a =√1 + x2, b =√1 + y2
oraz x + y = 1 jest stałe.
28 maj 08:20
Saizou :
Czegoś brakuje, jakiegoś znaku w (a + b + 1) (a + b − 1) (a − b + 1) (− a + b + 1)
28 maj 08:24
Saizou : a nie... sorry, nie odczytałem do końca
28 maj 08:24
Filip: moze OKULARY kup
28 maj 08:27
Saizou :
(a + b + 1) (a + b − 1) (a − b + 1) (− a + b + 1) =
−a4 + 2 a2 b2 + 2 a2 − b4 + 2 b2 − 1
Podstaw a oraz b i uprość
28 maj 08:27
Saizou :
Filip już niestety są na nosie
28 maj 08:28
Filip: hehe, pzdr
28 maj 08:30