cznniki
tiger: Rozłoż na czynniki bc(b+c) +ca(c−a)−ab(a + b)
27 maj 07:35
Fałszywy 6-latek: (a+b)(b+c)(c−a)
27 maj 08:02
Mila:
Jak to jest zrobione?
Może tak, a może inaczej?
bc(b+c) +ca(c−a)−ab(a + b)=
=b2c+bc2+ac2−a2c−ab(a+b)=
=c*(b2−a2)+c2(b+a)−ab(a+b)=
=c(b−a)*(a+b)+c2(a+b)−ab(a+b)=
=(a+b)*[c(b−a)+c2−ab]=
=(a+b)*[ bc−ac+c2−ab]=(a+b)*[b(c−a)+c(c−a)]=
=(a+b)*(c−a)*(b+c)
=============
29 maj 21:50
ABC:
29 maj 22:29
Mila:
CO?
29 maj 22:31
ABC: dosyć podobnie było zrobione
29 maj 22:32
Mila:

Taka to zabawa. Zdrowy?
29 maj 23:30
ABC: Zdrowy, teraz na długi weekend jadę na medytacje dla nauczycieli wypalonych nauczaniem zdalnym
30 maj 09:32
πesio:
30 maj 15:54
πesio:
Za bardzo nie "medytuj", bo zostaniesz
Buddą
30 maj 15:56
ABC: jadę tam z ciekawości bo w ogóle w to nie wierzę
30 maj 16:00
Mila:
Ktoś musiał zarobić pieniążki, to wymyślono medytacje.

Wrócisz odnowiony wewnętrznie, radosny i gotowy do twórczej pracy z młodzieżą .
Oby Cię w domu poznali
30 maj 16:27