Wyznacz przebieg zmiennosci funkcji
Wojtek: Dziedzina R\{4}
Miejsca zerowe x1=0 x2=3
Teraz dla tych miejsc zerowych badamy lim 0+/− oraz lim 3+/− ?
26 maj 16:43
chichi:
Wszystko źle..
26 maj 16:49
I'm back:
Wow... po prostu − − − wow
26 maj 16:50
26 maj 16:50
I'm back:
chichi ale po co? Wystarczy dobrze dziedzinę wyznaczyć i skrócić
26 maj 16:51
ICSP: Jedno miejsce zerowe ma dobrze.
twoją funkcją jest po prostu f(x) = x określona na x ∊ R\{3}
Nie wiem czy jest tu sens w badaniu przebiegu zmienności.
26 maj 16:53
Filip: nie ma WSZYSTKIEGO zle

KEKW
26 maj 16:53
chichi:
Fakt nie zwracałem uwagi na sam przykład tylko na to co pisze, zrób tak jak pisze
@
I'm back
26 maj 16:59
Wojtek: Wkradl mi sie blad

W mianowniku powinno byc x−4.
26 maj 16:59
Wojtek: Czy funkcja ukosna powinna wyjsc y=x+1 ?
26 maj 17:00
chichi:
To zmienia postać rzeczy, *asymptota ukośna* oraz pionowa dana równaniem x=4
26 maj 17:03
ICSP: asymptota ukośna: y = 1
no i jest jeszcze pionowa: x = 4
26 maj 17:05
Wojtek: Punkty przeciecia to po prostu miejsca zerowe x1=0 x2=3 ?
26 maj 17:06
Wojtek: Ogolny wzor asymptoty ukosniej to y=ax+b, a=1, b=1, wiec chyba y=x+b ?
26 maj 17:07
chichi:
@
ICSP jak otrzymałeś asymptotę ukośną y=1?
26 maj 17:07
Wojtek: y=x+1 *
26 maj 17:07
chichi:
@
Wojtek ukośna wyszła Ci dobrze
26 maj 17:07
ICSP: y = x+1
26 maj 17:08