2n +4n | ||
∑ = | ||
3n |
2+4 | ||
S1 = | ||
3 |
2+4 | 4+16 | |||
S2 = | + | |||
3 | 9 |
2+4 | 4+16 | 8+64 | ||||
S3 = | + | + | ||||
3 | 9 | 27 |
2+4 | 4+16 | 8+64 | 16+256 | |||||
S4 = | + | + | + | |||||
3 | 9 | 27 | 81 |
2+4 | 4+16 | 8+64 | 16+256 | 2n +4n | ||||||
limn→∞ ( | + | + | + | + .... + | ) | |||||
3 | 9 | 27 | 81 | 3n |
2n + 4n | 4n | 4 | |||
> | = ( | )n > 1n = 1 (dla każdego n ∊ N+) | |||
3n | 3n | 3 |
2 | 4 | 8 | 2 | 4 | 16 | 4 | ||||||||
= | + | + | + ... + ( | )n + | + | + ... + ( | )n = | |||||||
3 | 9 | 27 | 3 | 3 | 9 | 3 |
2 |
| 4 |
| |||||||||||||||||||||||
= | * | + | * | → ∞ | ||||||||||||||||||||||
3 |
| 3 |
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |