matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Oblicz współczynniki a i b wielomianu w(x)
Józef:
jeśli w(x) = − (2 + 2)x3 +ax2 + bx − (4 + 3) i w( − 1) = 20 i w( 2 ) = − 12. (Symbol x3 oznacza x do potęgi 3)
24 maj 23:19
Miś:
https://matematykaszkolna.pl/forum/410126.html
24 maj 23:23