matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Wyznacz wielomian
Maciek:
Wyznacz wielomian f(x) = u(x)w(x) − 2w(x) gdzie u(x) = 3x
3
− 7x
2
+ ( 2 + 2)x − 5 i w(x) = − 6x
2
+ (4 + 3)x −3.
24 maj 17:21
Patriszia Adams:
2+2= 4+3=
24 maj 17:54