algebra liniowa
salamandra: Wykaż, że zbiór rozwiązań Roz (𝐴𝑥=0) jednorodnego układu równań liniowych jest
podprzestrzenią liniową.
Jak się za to zabrać?
24 maj 12:05
Maciess: Przypomnij sobie co wiesz o jądrze.
24 maj 12:45
ICSP: Jeśli x,y są rozwiązaniami to ze względu na liniowość:
A(x+y) = Ax + Ay = 0
A(cx) = cAx = 0
24 maj 12:51
salamandra: Przepraszam, że tak późno, ale czy to, co napisał ICSP to wszystko?
30 maj 13:07
ABC: to zależy od wykładowcy , ja bym zadał jedno pytanie pomocnicze aby sprawdzić czy student
rozumie
ale zasadniczo to wszystko
30 maj 13:14
salamandra: dzięki
30 maj 13:15