matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
wyznaczyć i znaleźć ekstrema
Suzi2001:
Wyznaczyć dziedzinę oraz znaleźć ekstrema lokalne f(x,y)=f(x,y)=ex(x+y2+2y)
23 maj 11:39
janek191:
Czy f(x, y) = e
x*(x + y
2
+2y)
?
23 maj 12:38