układ równań, program, matlab, wolfram
kers02: Cześć. Podpowie ktoś w jakim programie i jak rozwiązać układ równań z 3 równań? 3 niewiadome.
Próbowałem w programie Smath ale chyba nie wyszło (wg tutorialu na yt).
Układ równań wygląda tak:
0,2652x+0,7348y−0,4415z=0,00092
0,0076x+0,9924y+0,0868z=0,000729
0,9568x−0,0432y−0,2034z=0,0006
Podpowie ktoś jak wprowadzić ten układ?
22 maj 18:17
22 maj 18:27
Patriszia Adams: Można takze rozwiazac metoda bezwyznacznikową Gaussa
23 maj 22:10
Filip: sieeeema młody
23 maj 23:20