Całka krzywoliniowa nieskierowana ∫_Lydl po łuku paraboli y^2=2p{3}x
Aisser: Całka krzywoliniowa nieskierowana ∫Lydl po łuku paraboli y2=2√3x
o końcach O=(0,0) i A=(√3,√6)
Witam nie wiem za bardzo jak ten przykład sparametryzować , z góry dziękuję za pomoc
19 maj 13:28
ICSP: | | t2 | |
( |
| , t) , t ∊ [0 , √6] |
| | 2√3 | |
19 maj 13:32
Aisser: Dzięki wielkie
A z jakiego wzoru wynika to, że y=t?
Czy to po prostu podstawienie?
19 maj 13:56
Damian#UDM: To jest po prostu podstawienie.
19 maj 14:00
ICSP: to parametryzacja.
19 maj 14:00
Aisser: okej dzięki
19 maj 14:00