matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Trygonometria
Konradooo:
Korzystając z danych przedstawionych na rysunku, oblicz pole i obwód trójkąta DEF
19 maj 08:51
chichi:
18
2
P=
=162, L=36+18
√
2
2
19 maj 09:05
6latek:
trójkąt DEF jest trójkątem prostokatnym rownoramiennym
19 maj 11:00
chichi:
Dzięki za info
19 maj 13:35