Dany jest ciąg (aₙ) zdefiniowany rekurencyjnie
Cari: Dany jest ciąg (aₙ) zdefiniowany rekurencyjnie
a₁ = 2
aₙ+1 = naₙ
Oblicz piąty i szósty wyraz tego ciągu.
Zapisz obliczenia i sformułuj odpowiedź
Ktoś pomoże?
18 maj 19:01
a7: nie jestem pewna, ale mi wychodzi tak
a1=2
a2=2*a1=4
a3=3*a3=12
a4=4*a4=48
a5=5*a4=240
a6=6*a5=....
18 maj 19:08
janek191:
Tam jest an + 1 = n an
czy
an+1 = n an ?
18 maj 19:11
chichi:
Coś pokręciłaś zapisy.. i zerknij na obliczenia w a
2
18 maj 19:11
a7: moim zdaniem tam jest an+1=n*an i nie wiem kto pokręcił obliczenia?
18 maj 19:19
Cari: a1 = 2
an+1 = nan
18 maj 19:21
chichi:
a2=1*a1
18 maj 19:22
a7: no tak...
18 maj 19:28
Mila:
a1=2
an+1=n*an
a(1+1)=1*a1=2
a2+1=2*a2=2*2=4
a3+1=3*a3=12
itd
18 maj 19:35