całki
Kylo: Oblicz całkę: I=∫x2 dA
gdzie A=x*y
18 maj 18:53
Kylo: czy ktoś może pomóc ?
19 maj 21:41
piotr: co to jest A?
20 maj 07:26
Filip: A = x * y
21 maj 10:03
Kylo: CZy da siię to rozwiązać?
22 maj 20:04
a7: a jaki to przedmiot? i czy wszystko przepisałaś(/eś)?
22 maj 20:41
a7: czy to nie ma być jakaś całka podwójna, czy coś? i nie ma nic więcej dodefiniowane?
22 maj 20:42
a7:
wg wyszukiwań w necie (źródło: "A Textbook of Engineering Mechanics, (For HPTU Hamirpur) autor
Sindg Sandu, str.74"
to jest to , to co podałeś "moment of inertia" podałeś niedodefiniowany, bo to jest dla "y
axis"
w podręczniku tym są te wzory:
Ix=∑dA*y2=∫y2dA
Iy=∑dA*x2=∫x2dA
jako wzory na "moment of inertia of a plane area"
żeby to policzyć musisz mieć już "dane szczegółowe" jaka to "area" (tak przynjamniej to
rozumiem)
22 maj 21:14
Kylo: tak chodzi o moment bezwładność przekroju o polu x*y. Znam rozwiązanie ale nie potrafie do
niego dojść.
23 maj 22:45
a7: No to jakie jest to rozwiązanie?
23 maj 22:50
23 maj 23:20
a7: spójrz na str 3 i 4 , może to o to chodzi
23 maj 23:25