Obliczyć całki krzywoliniowe nieskierowane
Aisser: Obliczyć całki krzywoliniowe nieskierowane
Witam mam problem z takim prostym przykładem
∫L(x+y)dl po brzegu trójkąta o wierzchołkach O=(0,0), A=(1,0), B=(0,1)
Założyłem, że chodzi o całke z odcinka |BA| → ∫10 (x−x+1)*√1+[(−x+1)']2dx
Wychodzi mi z tego √2 a w odpowiedziach jest 1+√2 i nie za bardzo wiem skąd to się bierze.
Z góry dziękuję za pomoc
18 maj 17:32
piotr: ∫01xdx+∫01ydy +∫01(1−x+x)√1+((1−x)')2dx =1/2+1/2+√2
18 maj 19:57
piotr: chdzi o całkę po brzegu trójkąta
18 maj 19:58
Aisser: dziękuję,faktycznie nie zrozumiałem polecenia
19 maj 13:20