matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
e:
dla jakich wartosci parametru m podane rownanie przedstawoa okrag x
2
+y
2
-2y-m=o
8 lut 18:59
Jakub:
Przekształcasz równianie do tej postaci.
x
2
+(y-1)
2
-1 -m =0
x
2
+(y-1)
2
= m+1
To równanie przedstawi okrąg jeżeli m+1>0
8 lut 22:14