2 | 1 | |||
P(Z)= | = | − prawd. wyrzucenia zielonej ścianki w pojedynczym rzucie kostką | ||
6 | 3 |
2 | ||
P(C)= | − prawd. wyrzucenia czerwonej ścianki w pojedynczym rzucie kostką | |
3 |
1 | ||
p= | − prawd. sukcesu w pojedynczej próbie | |
3 |
2 | ||
q= | − prawd. porażki w pojedynczej próbie | |
3 |
| 1 | 2 | 40 | |||||||||||
P5(k=3)= | *p3*q2=10*( | )3*( | )2= | |||||||||||
3 | 3 | 243 |
40 |
|
| ||||||||||||||||
P5(k=3)+P5(k=4) +P5(k=5)= | + | *p4*q1+ | p5 | |||||||||||||||
243 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |