.
Grzes: Wyznacz współrzędne punktu A, jeśli punkt A'=(2+3√2 − √−5 +1) , jest jego obrazem w
symetrii względem a)osi x
b) osi y
c) początku układu współrzędnych
16 maj 14:47
wredulus_pospolitus:
A' = (2+3
√2 −
√−5 + 1)

na pewno tak wygląda punkt A'
16 maj 15:07
wredulus_pospolitus:
niech A' = (x,y)
wtedy
a) A = (x, −y)
b) A = (−x, y)
c) A = (−x, −y)
16 maj 15:09
Grzes: Czyli zmieniamy znak?
16 maj 15:33
Grzes: To należy tylko podstawic do tego?
16 maj 17:25
circle:
Najpierw napisz porządnie współrzędne punktu A'.
16 maj 18:09