pytanie o poprawność
kloc: Dobrze rozumiem, że granica funkcji y=
3√x w x
0=0 wynosi +nieskonczonosc
(nie jest różniczkowalna w zerze), ale styczna do tego wykresu w punkcie 0 istnieje i jest nią
prosta x=0

?
Identycznie jest dla y=
√x w punkcie x=0 tez istnieje styczna i jest nią x=0.
15 maj 16:33
kloc: Troche zle sie wyrazilem powinno byc "granica ilorazu roznicowego w x0=0 funkcji y=3√x
wynosi +nieskonczonosc"
15 maj 16:43
kloc: Czy może, nie można mówić, że np. funkcja y=√x ma styczną w zerze ?!
15 maj 16:51