matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Ciągłość funkcji.
Krz:
x−36
f(x) = {
dla x ≥ 0 i x≠ 36 || 12 dla x = 36}
√
x
−6
15 maj 12:09
ICSP:
x − 36 = (
√
x
−6)(
√
x
+6)
15 maj 12:20
janek191:
lim (
√
x
+6) = 12 x→36
15 maj 19:36