:)
aga: powiedzcie mi jeżeli (an) jest ciagiem geometrycznym, w którym a5= 1 i a7=16, to A)a6=4
B)a6=−4 C)a6=4 lub a6=−4 D)a6=8
3 mar 19:17
edi: W ciągach geometrycznych zachodzi zależność:
(an)2 = an−1an+1
3 mar 19:26
ak1: Cóż tu można powiedzieć to trzeba wyliczyć
podpowiem że q=4
3 mar 19:27
edi: ak1: q = 4 ⋁ q = −4
3 mar 19:28
aga: to mi nic nie mówi za bardzo bo ciagów w ogóle nie rozumiem:(
3 mar 19:28
damian: jeśli a5=1 i a7=16, to:
a62 = a5 * a7
a62 = 16
a6 = 4
3 mar 19:29
aga: dzieki

3 mar 19:30
edi: Ludzie...
√a2 = a ⋁ −a
3 mar 19:32
aga: a jesli mam cztery wyraz ciagu arytmetycznego jest równy 4, a ósmy 16. to żeby zobaczyc lie
pierwszy wyraz ma trzeba je od siebie odjac czy q wyliczyc?
3 mar 19:33
ferdzio: kuyy
26 wrz 13:20
Kakusia: kto mi pomoze obliczyc ciagi geometryczne a dokładniej obliczyc
a6
a7
s6
s7
s3−7
podane sa ;
a)a2=16
a3=32
b)a3=100
a17=100
26 wrz 13:26