wyznacz miare kata
greg:

Wiedząc, że miara kąta BAD wynosi 24 stopnie, kąta DBA 30 stopni oraz kąta DBC 42 stopnie i
|AD|=|BC| wyznacz miarę kąta DCA. Proszę o pomoc i dziękuję
12 maj 15:30
chichi:
θ=18
o, później wstawię rysunek, bo jest nie co rozbudowany, a nie mam teraz zbytnio czasu
12 maj 16:48
chichi:

θ=18
o
12 maj 19:16
greg: Dziękuję ci pięknie
12 maj 21:29
chichi:
Ależ proszę Cię bardzo, poszukaj jeszcze innych ciekawych rozwiązań. Ja znalazłem fajne, ale
rysunek się na forum nie zmieści, można stworzyć fajny pięciokąt na tym trójkącie
12 maj 21:38
miś koala:
nieco a nie nie co, ale to tylko chochlik, prawda?
12 maj 23:20
chichi:
Aleś ty dziś uszczypliwa

Myślałem, że pisze się 'nie co' od dziś będę już pisał 'nieco,
dziękuję

Wstaw inny sposób, a nie mi dokuczasz
12 maj 23:22
kot Filemon:
miś koala to nie ja

tylko taki
miś
12 maj 23:25
chichi:
To nie ja byłam Ewą
To nie ja skradłam niebo..
12 maj 23:27