matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
kąt pomiędzy przekątnymi równoległoboku
anonim123:
Oblicz kąt pomiędzy przekątnymi równoległoboku ABCD opartego na wektorach wektor AB=[4,3,1] i wektor AD=[−1,2,−3] moje rozwiązanie nie wiem gdzie mam błąd wychodzi mi zły wynik
https://zapodaj.net/fc98a89b9b2c0.jpg.html
https://zapodaj.net/869562bd69f52.jpg.html
11 maj 19:55
Mila:
AC=[3,5,−2] Jaki powinien być wynik końcowy. Policzę.
11 maj 20:37
anonim123:
2
√
399
133
11 maj 20:48
Mila:
AB=[4,3,1] i wektor AD=[−1,2,−3] AC=[3,5,−2] DB=−AD+AB=[1,−2,3]+[4,3,1]=[5,1,4] SC=[1.5, 2.5, −1] SB=[2.5, 0.5, 2] SC o SB=3.75+1.25−2=3 SC*SB=
√
2.25+6.25.+1
*
√
6.25+0.25+4
*cosα 3=
√
9.5
*
√
10.5
cosα
3
cosα=
√
99.75
3
399
√
399
[ 99.75=99
=
,
√
399/4
=
]
4
4
2
6
6*
√
399
cosα=
=
√
399
3*133
2
√
399
cosα=
133
11 maj 21:01
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick