Wykresy funkci
ANia: bardzo proszę podajcie nazwę programu do rysowania funkcji 3 zmiennych np. x+y+z=1
10 maj 21:01
ABC: to akurat możesz przekształcić do z=1−x−y i narysować programem do funkcji 2 zmiennych
wykresy trzech zmiennych trudno zwizualizować w przestrzeni trojwymiarowej
10 maj 21:08
ANia: Dzięki. Próbowałam, ale muszę narysować kul ę w różnych metrykach.
Jest tzw. metryka kolejowa, gdzie potrzebuję wykres |x|+|y|+|z|<1. No i szukam pomocy
10 maj 21:13
HGH: x+z+y = 1 to nie jest funckja 3 zmiennych. funkcji 3 zmiennych nie narysujesz od tak.
10 maj 21:26