zbior wartosci
mars: mam problem z wyznaczeniem zbioru wartości funkcji:
wyszło mi f(x)=log
3x
2−log
3x−2 ale to chyba źle bo dalej błądzę niby można obliczyć q ale
odpowiedzi się nie zgadzaj czyli coś mam źle przekształcone
9 maj 22:08
===:
log
3x
2= 2log
3x , x>0
| | 1 | |
log9x= |
| log3x i log3x≠0 , x≠1 |
| | 2 | |
f(x)=4
ZW=4 , D
f=R
+ \{1}
9 maj 22:16
mars: ok, tez tak kombinuje i wszystko ogarniam dzięki
9 maj 22:26
πesio:
Gdybyś "wszystko ogarniał" ? to skąd te bzdury w przekształceniu f(x) ?
10 maj 12:02
Filip: bzdury to moze nie sa, ale farmazony juz tak
10 maj 12:12