sinx+1 | ||
∫0π/2 | dx | |
2−sin2x |
sinx+1 | ||
I=∫0π/2 | dx | |
2−sin(2x) |
π | ||
t= | −x | |
2 |
| |||||||||||
∫π/20 | (−1)dt | ||||||||||
|
cost+1 | ||
∫0π/2 | dt | |
2−sin(2t) |
sinx+1 | ||
I=∫0π/2 | dx | |
2−sin(2x) |
cosx+1 | ||
I=∫0π/2 | dx | |
2−sin(2x) |
sinx+cosx+2 | ||
2I=∫0π/2 | dx | |
2−sin(2x) |
−(−sinx−cosx) | 2 | |||
2I=∫0π/2 | +∫0π/2 | dx | ||
1+(cos(x)−sin(x))2 | 2−sin(2x) |
π | 2 | |||
2I=arctg(sin(x)−cos(x))|0 | +∫0π/2 | dx | ||
2 | 2−sin(2x) |
2 | ||
∫0π/2 | dx | |
2−sin(2x) |
2 | ||
∫0π/2 | dx | |
2−2sin(x)cos(x) |
1 | ||
∫0π/2 | dx | |
1−sin(x)cos(x) |
1 | |||||||||||
∫0π/2 | dx | ||||||||||
|
1 | ||
∫0π/2 | dx | |
cos2x(tg2x+tgx+1) |
1 | ||
∫0∞ | dt | |
t2+t+1 |
1 | |||||||||||||||||
∫0∞ | dt | ||||||||||||||||
|
1 | √3 | |||
t+ | = | u | ||
2 | 2 |
√3 | ||
dt= | du | |
2 |
2t+1 | ||
u= | ||
√3 |
√3 | 1 | ||||||||||||||
∫1/√3∞ | du | ||||||||||||||
2 |
|
2√3 | π | π | |||
( | − | ) | |||
3 | 2 | 6 |
2√3 | |
π | |
9 |
π | 2√3 | |||
2I= | − | π | ||
2 | 9 |
9−4√3 | ||
2I=π( | ) | |
18 |
(9−4√3)π | ||
I= | ||
36 |
2 | 4√3π | |||
∫0π/2 | dx = | |||
2−sin(2x) | 9 |
π | 2√3 | π | π | |||||
2I = | + | ( | −(− | )) | ||||
2 | 3 | 2 | 6 |
π | 2√3 | 2 | ||||
2I = | + | ( | π) | |||
2 | 3 | 3 |
π | 4√3 | |||
2I = | + | π | ||
2 | 9 |
(9+8√3)π | ||
2I = | ||
18 |
(9+8√3)π | ||
I = | ||
36 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |