matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
równanie
Otero:
Rozwiąż równanie w liczbach wymiernych 2
√
3(x + 1)
2
−3
√
2(y − 2)
2
= 4
√
2
+ 5|
√
2
−
√
3
|
9 maj 08:03
Adamm:
2|x+1|
√
3
−3
√
2
|y−2| = 5
√
3
−
√
2
2|x+1| = 5 3|y−2| = 1 itd.
9 maj 08:42