hej jestem kompletna nog z majmy pomóżcie mi
aga:
suma szesciu poczatkowych wyrazów ciagu geometrycznego 1,3,9... wynosi
3 mar 18:54
edi:
Stąd wyliczasz q
Wzór na sumę ciągu geometrycznego:
3 mar 18:56
Noah: 1,3,9.... czyli q=3
wzor na sume pewnie masz podana
S
6=1−3
4
S
6=−80
chyba cos takiego nie iwem czy dobrze nie bralem jeszcze c. geom. zobacz do odp.
3 mar 19:01
edi: Oj, przesadziłeś trochę z tym przejściem od 3 do 4 linijki.
1−35 dzielone przez 1−3 nie jest równe 1−34 !
3 mar 19:03
aga: własnie nei mam podanego jest tylko odpowiedz która jest mozliwa
a 121 b 364 c16 d25
3 mar 19:03
Noah: masz racje nie bylo nawasu w liczniku wyabczcie spiacy jestem o tej porze to ja jzu spie ...
3 mar 19:06
Noah: | | 1−35 | |
wiec aga oblicz |
| i to jest wynik |
| | 1−3 | |
3 mar 19:08
aga: oki dzieki
3 mar 19:08
ak1: Dlaczego upieracie się przy 5 wyrazach w treści jest mowa o 6 ?
3 mar 19:13
Noah: faktycznie powinno byc 6 jestem spiacy mowilem

znikam juz ide dobranoc....
3 mar 19:14
aga: a wiec jak to powinno buc w koncu?
3 mar 19:20
3 mar 19:23
aga: dziekuje pieknie
3 mar 19:26
edi: nie ma za co
3 mar 19:27