calka nieoznaczona
oaza: Prosiłbym o wskazanie błędu,bo chyba gdzies sie walnalem w liczeniu tej calki
| | t3+1 | |
∫(x*3√3x−1dx) = |t3 = 3x−1,3t2dt = 3dx,t2dt = dx,x = |
| | = |
| | 3 | |
| | t3+1 | | 1 | | t7 | | t4 | |
∫ |
| *t*t2dt= |
| *∫(t6+t3)dt = |
| + |
| = |
| | 3 | | 3 | | 21 | | 12 | |
| | (3x−1)7/3 | | (3x−1)4/3 | |
|
| + |
| + C |
| | 21 | | 12 | |
8 maj 15:53
jc: Dobrze jest
8 maj 17:29
∑: wystarczy policzyć pochodną z wyniku żeby sprawdzić
8 maj 17:53
oaza: no w sumie racja, dziękuję bardzo za sprawdzenie
8 maj 21:25