5√3 | x | 15 | |||||||||||||||||||||
=2R ⇒ 2R=10, | =10 ⇒ x= | ||||||||||||||||||||||
|
| 2 |
15 | ||
W czworokąt ABCD można wpisać okrąg → L=2(|AB|+|CD|)=2(6+ | )=27 | |
2 |
15 | 15 | 1 | 15+5√21 | |||||
(5√3)2=d2+( | )2−2* | *d* | ⇒ d= | ![]() | ||||
2 | 2 | 2 | 4 |
3 | ||
W ΔBCE: sinα= | to..... | |
4 |
5√3 | ||
4k=5√3 ⇒ k= | ||
4 |
15+5√21 | ||
|AC|=k(√3+√7) ⇒ |AC|= | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |