7 maj 16:47
chichi:
Niewygodnie pisać tu macierze, więc w takiej kolejności jak na obrazku:
A+BX=C
BX=C−A / B−1z lewej
X=B−1(C−A)
7 maj 16:57
anonim123: A nie wolno dodać macierzy na początku?
7 maj 17:03
anonim123: już wiem że nie
7 maj 17:05
chichi:
Już widzę coś ty zrobił... Jakim prawem dodajesz te macierze jeśli przy macierzy B występuje
niewiadoma X?
7 maj 17:06
chichi:
Jak się nie kopnąłem w obliczeniach, to:
X=[1 −2]
[−1 1]
7 maj 17:07
7 maj 20:15
anonim123: już wiem pomyliłam się przy mnożeniu macierzy
7 maj 20:24