Równanie trygonometryczne z parametrem
Noone: Dla jakich wartości parametru m równanie −sin2x + 0,5sinx + 0,5 − m=0
7 maj 15:18
Noone: Zapisałam, że sin = t, ale wyszło mi tylko że m<916, brakuje mi "dolnego" warunku
7 maj 15:28
getin:
Podaj całe polecenie do tego zadania
7 maj 15:56
Mila:

−sin
2x + 0,5sinx + 0,5 = m
sinx=t , |t|≤1
1) Zbiór wartości f(t):
| | 1 | | 9 | |
f( |
| )= |
| − wartość największa f(t) |
| | 4 | | 16 | |
f(−1)=−1
f(1)=0
−1 − wartość najmniejsza f(t)
odp.
| | 9 | |
Równanie ma rozwiązanie dla m∊<−1, |
| > |
| | 16 | |
7 maj 17:36